Henkilöstötarinassa Henri Vehviläinen

Henri Vehviläinen on ollut Isännöintipalvelu Isarvo Oy:n Kuopion toimipisteellä nyt 3,5 vuotta. Ennen tuloaan Isarvolle hän työskenteli toimistoisännöitsijänä, mikä Henrin mukaan on ”jostain kiinteistösihteerin ja isännöitsijän välimaastosta”.

Isännöitsijän tutkinnon Henri suoritti vuosina 2014-2015. Iisalmelaislähtöistä, reilut 17 vuotta Oulussa piipahtanutta, Iisalmessa IAT-tutkinnon harjoittelun tehnyttä Henriä alettiin kyselemään Isarvolle harrastepiireistä olevan tutun toimesta. Henri nimittäin lentää kaksipaikkaisella ultrakevyellä lentokoneella ja osallistuu SAR- (Search and Rescue, etsintälentoja) ja palolentotoimintaan. Tähän liittyen hän ajelee kuvassa näkyvällä SAR-Kuplalla.

Täysipäi(väi)nen isännöitsijä minusta tuli, kun tulin Isarvolle. Tänne oli hyvä tulla, porukka on todella mukavaa ja pääsinkin heti silloin vastaavana isännöitsijänä ja aluejohtajana toimineen, nykyisen toimitusjohtajamme Pasin kanssa kiertämään kohteita ja istumaan kokouksiin, Henri muistelee.

Uutena isännöitsijänä opeteltavaa asiaa oli paljon, mutta Henri kiittää työkavereita avusta. Putkiremontteja oli paljon heti kärkeen ja haastetta niiden kanssa oli lajinsa verran, vaan kokemusta karttui saman tien ja paljon.

Enää ei hirvitä ollenkaan, kun alkaa uusi putkiremontti tai joku muu vähän isompi hanke. Voisi ehkä sanoa, että kokemus opettaa ja tieto lisää tuskaa, Henri tuumailee.

Henrin työkokemus on monipuolinen. Rakennuksiin liittyen hän on myynyt vakuutuksia, ollut korvaajana vakuutusyhtiössä, kuivaustekniikassa korjaamassa vahinkoja ja nyt isännöinnissä.

Pöytä on siis kierretty, kun neljäs sivu on menossa, Henri ynnää.

 

Isarvolla on hyvä olla isännöitsijänä

Henri nauttii työstään Isarvolla. Esimiestään Pasi Pesosta hän kuvailee kirkkaasti parhaaksi pomoksi mitä hänellä on koskaan ollut: tukea saa aina ja vahva luottamus on molemminpuolinen. Kun perusasiat ovat taatusti kunnossa niin aina on mukava tulla töihin. Kohteita isännöitsijöillä on sopiva määrä. Helppoja yhtiöitä vähän enemmän ja jos kohteet ovat työllistäviä, hieman vähemmän.

Perehdytys työhön oli Henrin mukaan sopiva, toki kokemus ja oppi karttuu ajan mittaan. Kaikenlaisia tilanteita tulee taloyhtiöiden kanssa päivittäin eteen, ja niistä oppii valtavasti.

Isarvon käyttämät ohjelmistot ovat ihan hyviä ja käyttökelpoisia. Digitaalisuutta on kehitetty eteenpäin ja tullaan kehittämään myös jatkossa. Esimerkiksi Huoneistotieto.fi:n Henri sanoo olevan hyvä myös osakkaiden näkökulmasta, kun pöytäkirjoille ja muille on sähköinen alusta ja sähköinen allekirjoituskin on mahdollinen. Paljon muutakin käyttökelpoista materiaalia saa sinne kätevästi.

Itse pidän omanlaistani muistikirjaa ja esimerkiksi sähköpostit pidän järjestyksessä yhtiöittäin omissa kansioissaan. Kun monenlaista asiaa tapahtuu paljon yhtä aikaa, ei mitään kannata jättää ulkomuistin varaan, ettei kasetti kajahda täyteen, Henri kertoo.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Isarvolla on keskitytty esimerkiksi sisäisen viestinnän ja avoimen kommunikaation kehittämiseen. Henrin mukaan yleisesti kehitys on näkynyt työntekijöille tasaisena kaikin puolin. Hyödyllistä tietoa tulee jaettua kerralla kaikille ja porukka pysyy kärryillä monenlaisista tilanteista.

Että hyvin männöö, jo vuan, hän tuumaa ja nappaa kahvimukin tauolle.

 


Ura Isarvolla? Katso avoimet tehtävät